U Splitu dodijenjena sportska priznanja

Košarka, nogomet, tenis, atletika donosili su u Split svjetski priznate rezultate, pa ponijeti najveće gradsko sportsko priznanje ondje uistinu nije mala stvar. Nagrade se dodjeljuju uz Dan splitskoga sporta, koji je ove godine iznimno, umjesto sredinom rujna proslavljen danas. Energetska obnova poljudskih bazena razlog je odgodi, a nagrade razlog za proslavu.

Najveću nagradu splitskoga sporta "Fabjan Kalierna"dobila su dva istaknuta člana splitske sportske obitelji,košarkaš Damir Šolman i priznati sportski novinar,dugogodišnji urednik Slobodne Dalmacije Ivo Jurišić.

"Izuzetno priznanje je dobiti nagradu Fabjan Kaliterna. Drago mi je što su ljudi prepoznali ono što sam kao novinar napravio za razvoj Splita i splitskog sporta", rekao je.

Nagradu "Mihovil Rađa" za fair play i čestitost u sportu zavrijedila je heroina splitskoga sporta Miranda Krešić-Širola. Bivša plivačica, atletičarka i jedriličarka cijeli svoj radni i životni vijek posvetila je sportu i pedagoškom radu s mladim sportašima.

Posebno priznanje dobio je jedriličarski klub"Mornar"koji upravo danas slavi 70.rođendan.