Srednjoškolski projek u borbi protiv nezaposlenosti

"Usuđujem se" - to je prevedeni naziv projekta prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarska u kojemu je sudjelovalo više od 200 srednjoškolaca i studenata koji su izrađivali svoje poslovne planove. Inovativne i zanimljive.

Dominik
je na projektu radio 2 mjeseca. Cilj je njegova projekta povezati udruge, tvrtke, obrte i krajnje korisnike. 'Riječ je o projektu koji nazivam 'Uključi se', a cilj je potaknuti članove zajendice na uključiv aktivan način života i zato se zove uključi se', kazao je.

Njegov je projekt s još 20 finalista iz Hrvatske i Mađarske predstavljen na završnoj konferenciji. Ideje različite i inovativne. Poput ove iz mađarskoga Pečuha. 'Naša se tvrtka bavi računalnim dijelovima, igrama i imamo mogućnosti da se sve to isproba u našem poslovnom prostoru', kazala je finalistica natječaja iz Pečuha Boglarka Bachmann.

Želja je partnera u projektu na taj način mlade uključiti u borbu protiv nezaposlenosti. Treneri na poslovnim planovima su im bili stručnjaci koji svakodnevno rade na povlačenju europskoga novca. Najboljima se nudi mogućnost provođenja projekta u djelo.

Želja je projekta smanjiti nezaposlenost mladih poticanjem poduzetništva uz pomoć europskoga novca.