Svijet ženskih emocija - inspiracija mladom slikaru

Žena oduvijek intrigira umjetnike. Žene su najsavršenija biće poslije anđela, kaže mladi slikar Krešimir Kapetanović o motivima svojega najnovijeg ciklusa slika. A slika rado i žene i anđele. Njegove žene nose boju poput imena.

'Žene su mi bile inspiracija i stvarni su likovi, stvarne osobe, koje su ostavile jedan pozitivan utisak na mene, na razvijanje moga slikarstva, razvijanje moje umjetnosti... Sve su žene lijepe, sve su žene posebne počevši od moje majke', rekao je Krešimir.

Ta posebnost, ljepota, tajanstvenost, krhkost, snaga - ostavile su trag na platnima mnogih slikara tijekom povijesti. Jedna je od najdražih tema koja uvijek na drugačiji način inspirira i mami. Krešimira je privukao svijet ženskih emocija i njegova vlastita povezanost s njima.

Sam čin stvaranja gotovo je neopisiv, kaže Krešimir. Jedna vrsta traganja za samim sobom. Putovanje unutarnjim svijetom čiji tragovi dolutaju do vrhova kistova, platana u čekanju. U tim trenucima glazba mu je najdraža suputnica do domaštanih odredišta.

Rođen je u Bugojnu, u Zagrebu je studirao filozofiju na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove. Radio je mnoge poslove, a u svijet likovne umjetnosti ušao je oslikavajući rođendanske darove, ali i zidove ugostiteljskih objekata. Zbog toga ga i danas zovu - šaptač zidovima. A nakon ovog ciklusa možda i šaptač ženama.