Dobrotvorna aukciju za podršku Krijesnicama

Muzej za umjetnost i obrt i studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba danas u 19 sati organiziraju dobrotvornu aukciju za podršku radu udruge Krijesnica koja pruža pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.

Na dobrotvornoj aukciji moći će se kupiti studentski radovi - ruksaci koje su od starih muzejskih reklamnih platna, tzv. 'mesh banera', izradili studenti TTF-a predvođeni izvanrednom profesoricom Paulinom Jazvić, a na inicijativu MUO i ravnatelja Miroslava Gašparovića.

Studenti su od rupičastih platna, koja muzej koristi za promociju izložbi na svojoj fasadi, izradili ukupno 17 ruksaka, stoji u pozivu na aukciju na kojoj će početna cijena za sve ruksake biti 100 kuna.

Cilj inicijative Muzeja za umjetnost i obrt jest korištenje 'starog' kako bi se stvorilo 'novo' u okviru društveno odgovornog i održivog upravljanja otpadom koji je u konačnici rezultirao suradnjom muzeja i obrazovne ustanove s plemenitim ciljem, poručuju organizatori.

Detalje o toj vrijednoj akciji doznali smo od Pauline Jazvić i Miroslava Gašparovića koje smo ugostili u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: