Na koji koncert poći idućih dana?

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta.

Na početku pregleda koncertne ponude Jagatić je pohvalio domaću publiku koja je naučila kupovati ulaznice za koncerte čim se najave zbog čega je većina koncerata unaprijed rasprodana, a rekord drže Foo Fighters u pulskoj Areni koji su rasprodali 7000 ulaznica za dvije minute.

Ne treba zaboraviti da su koncerte rasprodali i Rundek, Mudhoney, Johnny Marr, Urban, Clutch, Werdruna, kao i jedan od trenutno najprovokativnijih bendova na svijetu Pussy Riot koje nam dolaze u ponedjeljak u Zagreb u sklopu Human Right Film Festivala s novom predstavom 'Riot Days'.

Petak 30. studenog

Tradicionalni Pozitivan koncert, koji se održava 14. put, danas i sutra u zagrebačkom Domu sportova dovodi Editorse, Nipplepeople, Jonathan, Hladno pivo, Bojana Vunturiševića, M.O.R.T., Ischariotzcky i PipsChips & VideoClips koji su upravo objavili novi spot za singl 'Kung Fu Lekcije'.Inače, u slijedećih sedam dana svoje nove albume promoviraju Zabranjeno pušenje, MixedUp Mery, Kevlar Bikini i Buđenje, a Motus u Močvari slavi 30 godina karijere.

Subota 1. prosinca

Jedan koncert ipak odskače od prosječne ponude a to je nastup Keziah Jonesa u Tvornici kulture sutra navečer. Riječ je o nigerijskom glazbeniku Olufemiju Sanyaolu iz naroda Jaruba koji se proslavio svojom vlastitom tehnikom sviranja gitare i zapravo jedinstvenim glazbenim žanrom kojeg je nazvao bluefunk.

Kombinacija bluesa u funka u kombinaciji sa afričkim ritmovima, a sve zajedno tjera na ples. Ovo je ujedno drugi iz serije koncerata Musicology Barcaffe Sessions u sklopu kojega je nedavno u Zagrebu gostovao i Mario Biondi.Subota, 1. prosinca

U subotu nas u Lisinskom očekuje proslava 25 godina karijere jedne od trenutno najznačajnijih svjetskih blues, rock i jazza pjevačica današnjice Beth Hart. Ova živopisna rock heroina, skladateljica i glazbenica dobitnica je brojnih priznanja, među kojima i više Grammya, te vlasnica 12 studijskih albuma na kojima je surađivala ponajviše sa proslavljenim rock gitaristom Joe Bonamassom. Njezin nastup u prosincu prošle godine u Zagrebu je bio rasprodan nekoliko mjeseci ranije pa stoga treba požuriti po ulaznice za njezin nastup u Lisinskom ako već nije rasprodan. Utorak 4. prosinca
Još jedan koncert koji bi valjalo doživjeti održat će se u utorak u Tvornici kulture gdje nastupaju škotski pirat metalci Alestorm i islandski viking folk rokeri Skálmöld. Alestorm je zapravo power metal bend iz Škotske koji često u svojim pjesmama obrađuje piratske teme zbog čega su ih prozvali pirat-metalcima, a Skálmöld, pak, kombinira metal s tradicionalnim islandskim folklorom. Jedna vrlo živopisna večer folk metala i piratske rock zabave.