Humanitarni kalendar "Velike i male zvijezde"

Humanitarni kalendar "Velike i male zvijezde" doživio je svoje četvrto izdanje. Sportaši, glumci, novinari, pjevači i ove su godine spremno pozirali s mališanima iz Udruge za sindrom Down Međimurske županije.

Tiskano je 10 000 primjeraka kalendara. Sav prihod od prodaje namijenjen je za terapiju i rehabilitaciju mališana s Downovim sindromom. Do sada je u akciji skupljeno više od 400 000 kuna.

"Taj novac ćemo utrošiti kao i uvijek dosada, samo na djecu, djecu, djecu. Odnosno na njihove terapije i sve ono što trebaju da bi zadržali nit vodilju kao njihovi vršnjaci, odnosno da bi danas sutra bili ravnopravni članovi ovog drštva", rekla je predsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije Višnja Horvat.

U projekt su se uključili mnogi, a pokrenuli su ga volonteri. "Došli smo do cilja a to je da kalendar uđe u svaki dom, svaku instituciju, školu, zdravstvenu ustanovu i da se ljudi okrenu prema, ne samo djeci s Downovim sindromom, nego i drugim ljudima, djeci s teškoćama u razvoju", rekla je volonterka Tamara Peras.