Advent na Gradini - 16 kilometara božićnih lampica

Na trsatskoj Gradini svijetli 16 kilometara božićnih lampica. Blagdanski ugođaj potrajat će do 06. siječnja, to jest blagdana Sveta Tri kralja.

Spektakularno i bajkovito - tako se može opisati drevna trsatska gradina koja je sinoć zabljesnula u novom blagdanskom ruhu. Uz glazbeni i plesni program te vatromet najavljena je blagdanska bajka koja će unutar, ali i van zidina vladati slijedećih mjesec dana.

Kućica Djeda Mraza i Bake Mraz, ručno izrađene jaslice s više od 300 elemenata, najveća kruna u Europi, inspirirana riječkom Votivnom krunom koja je u svom originalnom izdanju izložena u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja visine pet metara, 16 kilometara lampica  koje krase unutrašnjost zidina ono je što se može vidjeti na ovogodišnjem Adventu. Van zidina smjestio se pak adventski park s dvadesetak kućica koje nude prigodnu ugostiteljsku ponudu i šarolik izbor proizvoda.

Za najmlađe u advenskom parku smješteno je i klizalište s najljepšim pogledom na Kvarner. No, njih čini se najviše veseli - Djedica

Prošle godine Advent na Gradini je obišlo je više od 60.000, a ove godine očekuje se  više od 100.000 posjetitelja.