Boksom protiv nasilja

Na posljednjem državnom prvenstvu šest odličja, četiri zlata te srebro i broncu, odnijeli su boksačice i boksači zadarskog kluba Ares. Za ovaj relativno mladi klub zasad znaju samo upućeniji, ali ne zadugo jer nisu stali na tome.

"Naš klub je sad izašao na međunarodno natjecanje, na Zagreb open, tamo smo isto ostvarili dobre rezultate, vratili smo se sa dva zlata, sa četiri srebra i jednom broncom. Imamo različite uzraste, najviše smo se okrenuli radu s djecom, rekao je trener Vedran Beljo.

Godina vrijednog treninga donijet će i više od medalje. Medalje oko vrata sigurno su sjajna motivacija i nagrada, ali za ove mlade ljude boks je više od rekreacije. Ono što su tu naučili rado će prenijeti.

Roditelji mogu promatrati treninge, što uglavnom čine oni koji doprate mlađu djecu. Pristupom i rezultatima su prezadovoljni. Vještina boksa zvana je plemenitom od vremena antike. Od tada su se, razumljivo, promijenila brojna pravila, no primjenjen na ovaj način, uz stručno vodstvo i poticajnu atmosferu, svakako šalje plemenite poruke.