Senzorna soba u đurđevačkoj osnovnoj školi

Odjel za djecu s teškoćama u razvoju u đurđevačkoj Osnovnoj školi Grgura Karlovčana ima novi dragocjen prostor i sadržaj. Didaktičko senzorna soba učenicima će pomoći u razvijanju motoričkih, komunikacijskih i socijalnih vještina i znanja.

"U senzornoj sobi se napravi prvo procjena, dijete je samo s terapetutom, promatra dijete, na temelju toga i upitnika i na temelju toga se  rade ciljevi za dijete", rekla je Vedrana Jugović, edukacijski rehabilitator.

Senzornu sobu koristit će svih 40-ak učenika škole, ovisno o potrebama i mogućnostima. Opremanje i uređenje "oaze mira" vrijedno je sto tisuća kuna i dar je sponzora. U školi nastoje osigurati što bolje uvjete za svoje učenike.

"Za svakog učenika radimo program prilagođen njegovim potrebama i drugi je program za stjecanje kompetencija i znanja u smislu treninga za svakodnevni život", kazala je voditeljica projekta Sanja Flajs-Vidaković.

Boljoj pripremi za svakodnevni život pomoći će razvoj motoričkih, komunikacijskih i socijalnih vještina uz upotrebu ove didačktičke opreme, u ovoj oazi mira.