Vlakić Djeda Mraza na Korzu

Riječki advent nikad nije bio bogatiji i bajkovitiji. Brojne su nove lokacije, a posebno veselo bit će na riječkom Korzu. U promet kreće Adventski autobus koji spaja Trsat, Rijeku i Opatiju, a mislilo  se i na najmlađe. Na Korzo je stigao vlakić Djeda Mraza.

Teško je više i zamisliti blagdane u Rijeci bez zvuka prepoznatljivog, šarenog vlakića Djeda Mraza. Jedanaestu godinu zaredom on najmlađe Riječane vozi Korzom. I ono malo stariji rado se "ukrcaju" u ovo simpatično prometalo.

"To je već postala jedna navika da u vrijeme Adventa za one najmlađe vozio vlakić Djeda Mraza. Za škole i vrtiće u jutarnjim satima, za sve ostale popodne ui vjerujem da će mnogi građani kao i svih ovih godina dosad užđivati u cijeloj toj adventskoj bajci ove godine u Rijeci", rekao je Petar Škarpa, direktor TZ grada Rijeke.

A bajka je ove godine zaista prekrasna. Brojne nove lokacije poput one na Trgu Riječke rezolucije ili "Adventa u tunelu", više od 250 različitih glazbenih i gastro programa, dva klizališta i još mnogo toga. Nije lako sve obići. Zato s vožnjom prvi put kreće i Adventski autobus koji spaja Opatiju, grad rijeku i Trsatsku gradinu. Autobus će voziti svakoga dana, a putnike i velike i male očekuje dobra atmosfera i još poneko slatko iznanađenje.