Četrdeseto izdanje Ri Rocka

Kroz četiri  dana u prosincu obilježit će se 40. izdanje jednog od najdugovječnijih festivala u Europi - legendarnog Ri Rock festivala posvećenog demo sceni i mladim glazbenicima.

Gotovo da nema riječkog benda koji u proteklih 40 godina nije nastupio na Ri Rock Festivalu, a neki od njih danas uživaju status najbitnijih imena alternativne scene Hrvatske i Balkana.

Osim što ovogodišnji Ri Rock festival traje 4 dana, donosi i izmijenjen koncept i brojne druge novitete. Prijavljeni bendovi dobit će priliku za nastup bez klasičnog koncertnog natjecanja bendova i to uz podršku glazbenika koji su pridonijeli Ri Rock sceni kroz povijest.

Festival zadržava esenciju demo festivala kroz novi način odabira pobjednika uz dodjelu nagrade Ri Rock kipić. Ri Rock Kipić, izrađen od reciklirane plastike, dodijeliti će se pobjednicima festivala nominiranim u devet kategorija.

Tri glavna pobjednika osvojiti će bogate nagrade - 30 sati snimanja i mastering u Studiu Palach, besplatne probe u Music Boxu i poklon bon za kupnju glazbene opreme u Art of Music trgovinama koje zajednički daruju Udruga Ri Rock i Art of Music.

Kroz ovakav način dodjele nagrada, obuhvatit će se veći broj glazbenika te tako ponuditi podrška bendovima i glazbenicima koji su kroz trud, rad i ulaganjem u bend pokazali kvalitetu, održivost i budućnost scene.

Iz tog razloga uvedene su posebne kategorije preko kojih će se odabrati pobjednici koji su zaslužili podršku Udruge Ri Rock, a dodijeliti će se priznanja nešto starijim akterima scene.

Više o svemu u prilogu emisije "Dobro jutro, Hrvatska":