Koncert Hrvatskog komornog orkestra u Vukovaru

U sklopu Vukovarskih adventskih svečanosti nastupio je i Hrvatski komorni orkestar koji je ove godine Vukovarcima darovao predivan koncert klasične glazbe.

Ta lijepa tradicija traje punih 15 godina i vrijedan je doprinos kulturnoj obnovi grada na Dunavu. U dvorcu Eltz upaljena je i druga adventska svijeća, a čast je pripala članovima Zagrebačke filharmonije.

Čarolija klasične glazbe oduševila je sve okupljene u dvorani Hrvatskog doma: Drago mi je da je koncert izuzetno dobro prihvaćen. Publika je dobro reagirala i u Vukovaru se već osjećamo kao da smo domaći,  rekao je dirigent Hrvatskog komornog orkestra Davor Kelić.

Hrvatski komorni orkestar uvijek je rado viđen gost i svake godine sudjeluje u Vukovarskim adventskih svečanostima: Hrvatski komorni orkestar već 15 godina dolazi svojom glazbom uveličati drugu adventsku svijeću i drugu nedjelju došašća. To nam je izuzetna prilika da svake godine obnavljamo naša prijateljstva,  istaknula je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić.

Druga adventska nedjelja već tradicionalno pripada kulturi: ova godina u znaku je 20. obljetnice od prvog poslijeratnog koncerta Zagrebačke filharmonije pa su adventsku svijeću upalili njezini članovi.

Ovo je sad puno ležerniji osjećaj. Tada je bilo sve razrušeno i tužno, ali Vukovar je doista zablistao,  napomenuo je član Zagrebačke filharmonije Zdravko Haubrih, a producentica filharmonije Zvjezdana Bardun Knežević dodala je da s velikim veseljem svake godine smišljaju program za Vukovar: To mora biti poseban program, to nije program iz naše redovne sezone i nakon svih tih godina bilo mi je beskrajno drago biti ovdje i zapaliti drugu adventsku svijeću.

Vukovarske adventske svečanosti svake godine donose bogat kulturno-umjetnički program koji privlači goste iz cijele Slavonije.