Upoznajte Vilka Šercera - zapisao je sve što se događa u rodnom mjestu

Brzo hodanje ulicama Donjeg Kraljevca atletska je disciplina i svakodnevni ritual kojim počinju aktivnosti umirovljenog učitelja Vilka Šercera.

Dnevnu je sobu pretvorio u biblioteku. I ne bez razloga. Slobodno vrijeme od davnih je dana posvetio sportu i hobiju - zapisuje sve što se događa u njegovu rodnom mjestu.

Zapisujem što god da se desi, čak temperature su registrirane i vremenski uvijeti i vodim statističke podatke mrtvih i rođenih, kaže Šercer.

Posebice ga zanima povijest pa je u biblioteci od 4000 naslova najviše upravo onih povijesnih. Sve je posloženo, kao u arhivu. Uz pisane tragove, tu su i fotografski zapisi pa je uz pomoć drugih mještana za blagdan Magdaleja u Donjem Kraljevcu priredio izložbu o mjestu.

A danas, zbog hobija, stvari stoje ovako: Ako dođe neko u Donji Kraljevec po podatke kakve, onda ga pošalju k meni jer znaju da tu će nači sve, kaže.

Nanese li vas put u Donji Kraljevec, gospodin Vilko Šercer rado će vas počastiti nekom zanimljivom pričom - na primjer o prvoj karanteni međimurskih nogometaša, o otetoj lopti.

Svaki njegov rukopis svjedok je vremena. Uz pomoć brojnih fotografija i vrijednih dokumenta, priredio je izložbe o vatrogastvu, sportu. Autor je dviju knjiga - "80 godina nogometnog kluba "Kraljevčan", i  "Sportski Kraljevec".