Muzej realnosti završava humanitarnom prodajom unikatnih lutkica

Simboličnom humanitarnom prodajom unikatnih lutkica koje su bile dio eksponata 'Čekajući obitelj' večeras završava četvrto izdanje Muzeja realnosti, koje se održalo od početka prosinca u zagrebačkom Tunelu Grič.

Posjetitelji će imati priliku družiti se s UNICEF-ovim ambasadoricama dobre volje Bojanom Gregorić Vejzović, Majom Vučić i Mirnom Medaković Stepinac, te kupnjom lutkica, od 18 do 20 sati, pomoći da svako dijete u Hrvatskoj odrasta u toploj i brižnoj obitelji.

Ovogodišnje izdanje Muzeja realnosti ostvareno je kao interaktivna priča koja je, uz pomoć instalacija, virtualne stvarnosti i 'živih' eksponata prikazala što znači obitelj diljem svijeta, kako je ona svima važna bez obzira na mjesto rođenja i okolnosti te koliko je udomiteljstvo važno za sretno djetinjstvo djece.

Posjetitelji su mogli 'upaliti svjetlo' u Tunelu Grič i time podržati UNICEF-ovu kampanju 'Svako dijete treba obitelj' i pomoći osigurati udomiteljsku skrb za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Krpene lutkice koje će se prodavati su unikatne i rukom šivane, a izradili su ih volonteri kao dio impresivnog eksponata u zatvorenom rukavcu Tunela Grič, kako bi predstavile djevojčice i dječake bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Novac od njihove prodaje, koja se održava na 72. rođendan UNICEF-a, prikupljaju se za razvoj udomiteljstva djece i podršku udomiteljskim obiteljima.
Muzej realnosti ove se godine postavlja u tunelu Grič
UNICEF-ov Muzej realnosti  u Tunelu Grič povezao je više od 20 000 posjetitelja sa stvarnošću najugroženije djece iz Hrvatske i cijelog svijeta te im na taj način omogućio da svijet pogledaju kroz njihove oči, nakratko zakorače u živote djece koja čekaju obitelj i upale simbolično svjetlo u tunelu stvarnosti,  izvijestili su organizatori.

Mnogi posjetitelji odlučili su podržati programe za djecu, priključivši se rastućoj obitelji Čuvara djetinjstva, redovnih donatora UNICEF-a, a u isto vrijeme zabilježen je i porast poziva na besplatan broj 0800 8282, na koji se javilo više od 30 potencijalnih udomitelja,  dodali su.

Ovogodišnji Muzej realnosti održava se u sklopu Adventa u Zagrebu, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a ulaz je slobodan.