Sanja Smiljanić dobitnica nagrade "Hrvoje Mateljić"

Novinarka HRT-a Sanja Smiljanić te novinari "Jutarnjeg lista" Marko Biočina i Iva Grubiša dobitnici su ovogodišnje Liderove nagrade "Hrvoje Mateljić" za najbolje gospodarske radove.

Na prigodnoj svečanosti nagrade su, temeljem izbora stručnog žirija, dodijeljene u tri kategorije - za najbolje novinarske priloge o gospodarstvu objavljene u tiskanom ili digitalnom mediju, najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV) te za najbolje radove o gospodarstvu mladog novinara do 29 godina.

Novinarka godine u elektroničkim medijima (radio ili TV) je Sanja Smiljanić, koja ističe da je i ta nagrada dokaz da novinari HRT-a uspješno rade na prezentaciji gospodarskih sadržaja najširem pučanstvu. Nastojimo i onima koji se ne razumiju mnogo u gospodarstvo te teme prezentirati na način da ih lako razumiju, naglasila je.

Najbolje novinske priloge o gospodarstvu objavljenje u tiskanom ili digitalnom mediju ove je godine imao Marko Biočina, koji je rekao da je riječ o nagradi važnoj za struku te je zahvalio Lideru što ju je uspio održati kao uspomenu na prerano preminulog kolegu Hrvoja Mateljića.

Iva Grubiša iz Jutarnjeg lista dobila je nagradu za najbolju mladu gospodarsku novinarku, do 29 godina, za radove o gospodarstvu.

Poslovni tjednik Lider nagradu dodjeljuje devetu godinu za redom, a utemeljio ju je u spomen na prerano preminuloga Liderova novinara Hrvoja Mateljića (1974. - 2008.). Nagradom se želi sačuvati uspomena na njega te odati priznanje kolegama i kolegicama koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu.