Ansambl LADO božićnu turneju počinje večeras koncertom u Zagrebu

Ansambl LADO tradicionalnu božićnu turneju počeo nastupom u zagrebačkoj crkvi sv. Blaža, nakon čega će nastupiti u Novskoj, Prelogu i Varaždinu.

Jednosatni božićni program pod nazivom 'Radujte se narodi' za zbor i orkestar priredili su Dražen Kurilovčan, Zoran Jakunić i Božo Potočnik, a ansamblom je dirigirao Bojan Pogrmilović koji se ansamblu, na mjestu glazbenog voditelja dirigenta pridružio u srpnju ove godine, priopćili su iza Lada.

No, kako ističu, to nije prvi Pogrmilovićev susret s Ladom: Neizmjerno se radujem ponovnom dirigiranju božićnih koncerata s Ansamblom LADO, prije svega jer sam bio dirigent Lada kada je 1990. godine pokrenuta ta tradicija. Raduje me i glazbeni susret s našim vrsnim obrađivačima koji se trude napjeve koje LADO izvodi zaogrnuti u ruho koje je duboko povezano s tradicijom, a opet prihvatljivo današnjoj publici,  rekao je Pogrmilović u povodu turneje.

Božićna turneja ujedno je i posljednja Ladova turneja u mandatu ravnatelja Krešimira Dabe kojega će u siječnju 2019. godine zamijeniti Ileana Jurin Bakotić: Posebno je emotivno završiti mandat s dirljivim božićnim koncertima, koji čine Ladovu tradiciju više od 20 godina. Čarolija glazbe koju stvaraju umjetnici Lada na poseban način, uvode nas u blagdansko raspoloženje, nagovještajući mir, radost i zajedništvo, što nam je svima prijeko potrebno,  rekao je Dabo.

Nakon Zagreba, Lado će 17. prosinca nastupiti u Pučkom otvorenom učilištu u Novskoj, 18. prosinca u Župnoj crkvi sv. Jakoba u Prelogu, a 19. prosinca na rasporedu je koncert u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Turneja, a s njome i Ladova koncertna sezona, završava 20. prosinca nastupom u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu.
Sedamdesetogodišnji LADO: Neka sjaji sunce svima...