Putni časopis Croatia Airlinesa najbolji turistički promotivni magazin

Croatia Airlines kontinuirano izdaje putni časopis "Croatia" od 1994. godine, četiri puta na godinu, s ciljem promicanja hrvatske kulture, baštine, prirodnih ljepota i raznih zanimljivosti iz zemlje te pružanja potpore hrvatskom turizmu. 

U Croatia Airlinesu napominju da su proteklih godina nagrade Marko Polo - slavni putopisac pripale mnogim turističkim novinarima, čiji su putopisi i turističke reportaže objavljivani u putnom časopisu Croatia. Među njima je Saša Pjanić, koji je 2015. godine za putopis objavljen u inflight magazinu Croatia Airlinesa dobio Grand Prix nagradu FIJET-a, zatim Slobodan Bukvić, a ove godine nagrađena je i Davorka Vukov Colić, dugogodišnja suradnica časopisa. 

Na svečanosti je posebno priznanje dobila Ksenija Žlof, glavna urednica putnog časopisa Croatia za dugogodišnji doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanju hrvatskog turizma. 

Nagrade su marketinškom timu Croatia Airlinesa uručili predsjednik FIJET-a Tijani Haddad i predsjednica FIJET-a Hrvatska Tina Čubrilo

Nagrade, medalje i priznanja Marko Polo - slavni putopisac dodjeljuju se domaćim i inozemnim turističkim novinarima i piscima u turizmu za doprinos u popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva, te kao priznanje za dugogodišnji rad i doprinos u turističkom novinarstvu i promicanju visokih etičkih i profesionalnih standarda turističkog novinarstva.