Što je novo na klupskoj sceni

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta.

Petak 14. prosinca


Dva velika i važna koncerta ovog vikenda i ujedno dvije velike obljetnice. Slavni riječki rock festival RiRock slavi 40 godina. Ovog vikenda u Pogonu kulture je veliko koncertno zatvaranje festivala uz nastup grupe Let 3 koji će svirati pjesme sa svoja prva dva albuma i koji su dobili prošli vikend nagradu za bend koji najbolje predstavlja Rijeku.

Nagradu za životno djelo dobio je i Zoff iz grupe Grč koja će također nastupiti ovoga vikenda zajedno uz grupe Pankrti, Po' metra crijeva i Valtera koji će svirati Parafe koji ove godine također slave 40 godina od izlaska albuma „A dan je tako lijepo počeo". Ukratko, velika proslava danas i sutra u Rijeci!

Danas i sutra proslava i u Zagrebu i to u tvornici kulture gdje Elemental slavi 20 godina karijere. Večeras je prvo Naš koncert a sutra Vaš koncert. Tako je ekipa Elementala odlučila nazvati svoja dva slavljenička koncerta. Ili drugim riječima, večeras će svirati pjesme koji su oni izabrali kao svoje favorite a sutra će svirati pjesme koje su njihovi obožavatelji odabrali da bi ih htjeli čuti na njihovom slavljeničkom koncertu, a nakupilo ih se tijekom 20 godina na sedam studijskih albuma. Remi i ekipa u svom najboljem izdanju!

Moramo svakako spomenuti da večeras u klubu KSET novi album promovira odlična niška grupa Igralom a da će se sutra navečer u Lisinskom dogoditi Piaf! The Show u čast Edit Piaf čije pjesme izvodi Anne Carrere koji su proglasili legitimnom nasljednicom Edit Piaf.

Subota 15. prosinca

Sutra nas očekuje u vruća disco groznica jer se u klubu Boogaloo održava tradicionalni Zagreb Disco festival i to četvrtu godinu za redom. Organizatori su ove godine odlučili u goste pozvati Juru Stublića koji će otpjevati svoje najveće hitove kao i Marinu Perazić koja će osim svojih hitova nastupiti i kao DJ-ica sa svojim poznatim DJ programom Guilty Pleasure Disco Queen. Uz nju nastupa još desetak zagrebačkih DJ-a koji su žarili i palili 80-tih godina Zagrebom. Organizatori obećavaju punih osam sati dobrog plesnog provoda.

Nedjelja 16. prosinca

I onda se selimo u Vintage Industrial bar i to na čak tri koncerta. U sklopu još uvijek aktualne proslave rođendana u nedjelju 16. prosinca u Vintage dolaze legendarni britanski punk bend Shame 69. Na sceni su od samog rođenja punka tamo negdje od 1976.. Par dana kasnije, u srijedu 19. prosinca, također u Vintageu New York Ska Jazz Ensemble. Utemeljitelji ska jazz žanra koji često u svojim izvedbama otplešu i u dancehall, reagge i rocksteady. Iza njih je 10 albuma i turneje širom svijeta s obzirom da ih obožavaju zbog njihovih energičnih nastupa.

A glazbenik koji se zove Omar Moctar ali ga širom svijeta poznaju pod nadimkom Bombino, proslavljen afrički glazbenik iz plemena Tuarega, u Zagreb dolazi u četvrtak 20. 12. promovirati svoj sedmi studijski album „Deran". Često kao uzore spominje Jimija Hendrixa, Marka Knopflera i Santanu a proslavio se svojevrsnom mješavinom bluesa, rocka i reggaea koju je nazvao Tuareggae. Njegov aktualni album „Deran" dobio je niz pozitivnih kritika širom svijeta.