Ljepote Zagorja

Krapinsko-zagorska županija prije pet je godina s ciljem turističke promocije Zagorja pokrenula foto natječaj "Zagorje - bajka na dlanu", izbor za najbolje fotografije prirode ili kulturno-povijesne baštine Zagorja. Pobjedničke fotografije ovogodišnjega natječaja predstavljene su na izložbi u Mariji Bistrici.

Zagorje je prepuno ljepota koje fotografima nude bezbroj jedinstvenih motiva i tema.

"Obožavam kad se dignem na neki vrh, na neki brijeg, pa vidim maglu kak se prelijeva, vidim sunce kak izlazi, kak se šuma zeleni… Volim ulovi te motive", kaže Zoran Stanko, koji je osvojio 2. nagradu foto natječaja "Bajka na dlanu".

Za odličnu je fotografiju osim lokacije važno odabrati i pravo vrijeme za fotografiranje, imati strpljenja i sreće.

Slaven Janđel, pobjednik foto natječaja "Bajka na dlanu", rekao je da je fotografija nastala sasvim slučajno. "Prijatelj i ja išli smo fotografirati nešto sasvim drugo, i u biti nastala je kad smo se već pakirali za doma. Onda je mjesec izlazio i to je taj moment koji mi je privukao pažnju".

Na natječaj su stigle 132 fotografije. Stručnom je žiriju sve teže odlučivati o pobjedniku.

Iako je sama izložba postala okupljalište fotografa i zaljubljenika u fotografiju, natječaj je namijenjen svima koji prepoznaju ljepote Zagorja.

Izložba je u Mariji Bistrici sljedećih mjesec dana, a iduće će godine biti dio sadržaja kojima će se Županija predstavljati na turističkim i drugim sajmovima u Hrvatskoj i svijetu.