Kalendar slikara koji slikaju ustima i nogama

Već 60 godina Međunarodna udruga slikara koji slikaju ustima i nogama podupire i stipendira umjetnike diljem svijeta koji stvaraju prekrasne radove. Umjetnike iz Hrvatske predstavlja Izdavačka kuća USUN.

Svake godine nastaju dva različita kalendara, za poslovne i privatne svrhe, u kojima se reproduciraju najljepše slike članova udruge iz cijelog svijeta. U svakoj zemlji nastaje neki drugi kalendar, a slike naših umjetnika koji slikaju ustima i nogama mogu biti i u domaćim i u stranim kalendarima. Tu su, možda i još ljepše, čestitke.

"Ja kao umjetnik sam član Međunarodne udruge slikara koji slikaju ustima ili nogama od 2001. godine. Veza je neraskidiva u smislu moga rada i djelovanja tu u Hrvatskoj i izvan Hrvatske. Moja djela su sada u kalendaru, na naslovnici kalendara i na nekoliko čestitki, isto tako i po drugim izdavačkim kućama u drugim zemljama. Isto tako, udruga je itekako potpora. Osim školovanja, koje sam imao prije, sada pomažu da mogu izlagati i u Hrvatskoj i izvan Hrvatske", kazao je Stjepan Perković.

Stjepan je sudjelovao na međunarodnim izložbama slika u New Yorku, Hong Kongu, Parizu i Londonu.

Alen Kasumović je stipendist ove udruge od 2011. Nedavno je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Ove godine nema svojih radova u kalendaru, ali ovo su njegove slike.

"Sretni smo ako naše čestitke pošaljete svojim najmilijima uz iskrene želje. Svojom božićnom ponudom želimo ljudima prenijeti toplinu i dobrotu, a nama je to mogućnost i poticaj za slikanje i napredovanje u životu, kažu umjetnici koji svima nama, svojom radinošću i upornošću, pokazuju put", kazao je.