Tri brata - tri državna seniorska prvaka u hrvanju

Nikada dosad u povijesti hrvanja u našoj zemlji tri brata nisu bila državni seniorski prvaci. Naime, nedavno su Luka, Filip i Fran Šačić iz kluba Sesvetski Kraljevec ispisali stranicu povijesti.

Postali su prvaci države u slobodnom stilu hrvanja osvojivši zlato na Prvenstvu Hrvatske. "Zadovoljan jesam s tim, i sretan. Iskreno, nije mi ovo prvi naslov, bio sam već  i u seniorskom i u grčko rimskom sam ove godine, prvak Hrvatske, ali u svakom slučaju sam zadovoljan i sretan. Ove godine je baš posebno. Ja sam se nadao da oni mogu uzeti kao i ja naslov ali da sva trojica uzmemo u istom danu u roku od pola sata to je stvarno predivno", rekao je Filip.

"Stvarno sam htio biti prvak Hrvatske i sva sreća obadva brata su bila prvaci i jednostavno najponosniji sam brat od nas tri jer takav uspjeh se teško događa i teško će se ponoviti tako nešto", kazao je Fran.

Za ovakav je uspjeh bilo potrebno dosta truda, odricanja i svakodnevnog treniranja, s kojim su počeli već sa 6 godina, te velika potpora roditelja. "Ja i srednji brat Filip samo skupa krenuli i on da mnom trenira cijeli period a mlađi brat je krenuo malo poslije nas ali isto unutra je cijelo vrijeme 100%. Tako da smo sva tri skupa zajedno u hrvanju. Dok smo bili mali, ja i filip  dosta smo se natjecali , bili smo na natjecanjima četiri puta smo se hrvali, omjer je 2:2, tako da s njim se natjecao i na treningu smo stalno radili. S mlađim bratom ne toliko. Sad u ovom periodu kad smo stariji da , kad smo tu negdje sa kilažom, ali prije nije bilo nego samo sa srednjim bratom", rekao je Luka.

U njihovoj je kući, šale se, uvijek bilo veselo - od igre do vježbanja zahvata. Za dobre rezultate braće Šačić zaslužan je i njihov trener Dinko Kremić. "To je 15 godina jednoga rada koji je bio pun entuzijazma, volje, želje, rada, ambicija jednog tima ljud koji je stajao tu. Znači, nisam samo ja imao otporu veliku i u lokalnoj zajednici, ravnatelja škola u kojima smo provodili treninge. Naravno, bez ljudi koji su nas financijski podupirali, znači sponzora, to ne bi išlo", kazao je.

Zlatna braća, uz dobru organizaciju, imaju vremena i za druge aktivnosti. Fran se priprema za Kineziološki fakultet, Filip je na trećoj godini, Luka je već diplomirao. Braća Šačić imaju pojedinačno osvojeno više od stotinu medalja i pehara, no nemaju dvoranu za treniranje. Unatoč tomu vjeruju da će i dalje postizati dobre rezultate za svoj klub i reprezentaciju.