Elvis Presley na semaforima u njemačkome Friedbergu

U nastojanju da održe živim sjećanje na Elvisa Presleya, koji je od 1958. do 1960. godine kao vojnik američke vojske boravio u njemačkome Friedbergu, gradski oci odlučili su mu 'posvetiti' tri semafora.

Preciznije, glazbena ikona, na radost turista i domaćih stanovnika od ponedjeljka 2. prosinca "pleše" na signalnim svjetlima triju semafora u Hoehe Wolfengasse, Haagstrasse i blizu turističke agencije Haas.

Dok je upaljeno crveno svjetlo kralj rock'n'rolla drži mikrofon i, u za njega karakterističnoj pozi upozorava pješake da je zabranjeno prijeći pješački prijelaz. Čim se upali zeleno svjetlo Presley "zapleše", dajući znak prolaznicima da je sigurno prijeći cestu."Željeli smo na originalan način privući pozornost turista i podsjetiti ih da je Elvis manji dio života proveo upravo u ovome gradu", kazala je novinarima lista Wetterauer Zeitung mjesna političarka Marion Goetz otkrivši da je trošak postavljanja semafora grad stajao oko 1000 eura.

Dok je kao američki vojnik boravio u Friedbergu živio je u susjednome Bad Nauheimu. Oba gradića imaju klubove obožavatelja, a u onome u Bad Neuheimu fanovi i danas pale svijeće i ostavljaju cvijeće ili male znakove pažnje u znak sjećanja na omiljenog im bivšeg sugrađanina.

U gradu se održava i Elvisov europski festival, a gradske vlasti na mostu koji povezuje dva dijela gradića u dogledno vrijeme planiraju postaviti pjevačevu brončanu statuu.