Noć znanosti puna različitih eksperimenata

Kako približiti svijet znanosti ponajprije učenicima srednjih škola, ali i široj javnosti? Odgovor na to svim zaniteresiranima ponudili su na drugoj Noći znanosti djelatnici i studenti osječkoga Prehrambeno-tehnološkog fakulteta. A posjetitelji su mogli i sami sudjelovati u različitim eksperimentima.

Desetak zanimljivo osmišljenih radionica mnoge je privuklo u svijet znanosti. "Cilj nam je pokazati što to naš fakultet nudi od različitih prehrambenih tehnologija, nutricionizma i ostalih discipina. Cilj nam je motivirati mlade za stjecanje novih znanja i iskustava", rekla je prodekanica za znanost Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku Stela Jokić.

A svi koji su ikada poželjeli biti forenzičari ili su prepoznali ubojicu u seriji prije detektiva, ili pak žele naučiti kako pronaći krivca, mogli su pomoći u rješavanju misterioznog ubojstva kemičara u njegovu laboratriju.

Nakon druge Noći znanosti sigurno će mnogi srednjoškolci poželjeti studirati i stjecati nova znanja upravo na osječkom Prehrambeno-tehnološkom fakultetu.