Žive jaslice u Poreču

Adventska su događanja u ovim zimskim mjesecima itekako oživjela Istru. Ali Adventu u Poreču tepaju da je najposebniji, što zbog događaja, što zbog ugođaja, no posebnu mu draž daju i Žive jaslice.

Sinoć u Poreču u gostima najljepše i najveće Žive jaslice u Hrvatskoj, one iz Svetog Lovreča. Uz svetu obitelj, anđeli - mali i veliki. I prikaz starih zanata.

A sve kao uvertira u tradicionalno uprizorenje u Svetom Lovreču krajem prosinca i na Sveta tri kralja. A dotad se uživati može u pravom blagdanskom ozračju porečkog Adventa, i to već treću godinu zaredom.

A da tako sjajno i bude, jamči bogat program s 30-ak koncerata u mjesec dana, dječjim predstavama, humanitarnom adventskom utrkom i klizalištem tik uz more. Odrasli će se veseliti sigurno uz eno-gastro ponudu. Uz, naravno, najtraženije: kuhano vino!

Da je zagrijana, ali intimna atmosfera okićene zelene oaze u starome gradu pun pogodak, potvrđuju i turisti. Sa susjedima se samo za Novu godinu očekuje 7000 noćenja. Pribroji li se tome broj gostiju u prosincu i siječnju, bit će to, čini se, blještav uvod u novu, može se očekivati, još jednu sjajnu turističku sezonu u Poreču.