Akcija "Zimovanje 2018./2019." - za pomoć onima koji nemaju dom

U vrijeme blagdana kada mnogi planiraju svoje zimske dane provesti na odmoru, skijalištima i u toplim domovima, riječka Kuća utočišta pokrenula je humanitarnu akciju za one koji nimaju dom. U akciji "Zimovanje 2018./2019." prikupljaju novac za hranu i potrepštine korisnika Kuće utočišta.

Beskućnicima i onima čiji su domovi zbog ugroženosti siromaštvom postali hladni - boravak u Kući utočišta znači život. Jedino toplo mjesto na kojemu mogu boraviti tijekom cijelog dana, svaki dan u tjednu. Gdje mogu blagovati i dobiti temeljne usluge za dostojan život.

"Korisnici Kuće utočišta su beskućnici i sve marginalizirane skupine, ovdje na mjesečnoj bazi bude od 100 do 120 korisnika, imaju svakakve potrebe tako da što god se donese i daruje biti će korisno", rekla je stručna suradnica Kuće utočišta Jelena Beno.

Kuću utočišta već deset godina vode Sestre milosrdnice, a akcijom Zimovanje brojnim korisnicima žele uljepšati predstojeće blagdane. Ovi ljudi zahvalni su za svaku sitnicu, a njihova srca potpuno su otvorena za druge.