Američki krivolovac mora jednom mjesečno u zatvoru gledati Disneyev hit Bambi

Krivolovac iz Missourija osuđen je na gledanje crtanog filma Bambi jednom mjesečno dok mu traje zatvorska kazna od preko godine dana zatvora zbog njegove uloge u ubijanju preko stotinu jelena, javljaju američki mediji.

David Berry Jr
osuđen je na 15 mjeseci zatvora nakon što se izjasnio kao kriv u slučaju nezakonitog usmrćivanja divljači, koje je prema uredu za očuvanje prirode Missourija jedno od najvećih krivolova jelena u povijesti te savezne države.

Sudac okruga Lawrence također je 29-godišnjaku dosudio da mora gledati Disneyev hit Bambi iz 1942. godine, u kojem maleno lane izgubi svoju majku zbog krivolova, najmanje jednom mjesečno tijekom trajanja zatvorske kazne, objavio je NBC News.

Vjeruje se da je Berry Jr i njegova obitelj odgovorna za ubojstvo na stotine jelena u periodu od tri godine, prema vlastima iz Missourija.

Jeleni su bili trofejni mužjaci ubijeni nezakonito, većinom noću, zbog svojih glava i rogova, a ostatak trupla ostavljen je da istrune, rekao je tužilac okruga Lawrence Don Trotter u izjavi prošlog tjedna.