Freetulijada 'kriva' za miris na đardinu

Rekordnih deset ekipa sudjelovalo je na ovogodišnjoj šibenskoj Freetulijadi. Miris fritula petu godinu zaredom širio se đardinom, a ove godine probao ih je i šef najboljega hrvatskog restorana - Rudolf Štefan i to kao član ocjenjivačkog žirija. 

Rekordan broj ekipa, a društvo - šaroliko. Pjesme i plesa bilo je ponajviše. Svi redom ponavljali su: važno je sudjelovati. I znati tko je - kolovođa.

A recept za fritule skrivali su kao zmija noge. Zato se tajna kuhanoga vina dijelila šakom i kapom: malo meda, papra, lovora i datulje.

O najboljim fritulama je odlučivao stručni žiri. A među njima chef restorana s Michelinovom zvijezdicom. Okusom se istaknula i zlatnom fritulom okitila ekipa Šibenskoga portala.

Izvrsna atmosfera "krasila je" i ovogodišnju Freetulijadu. A pobjednici su zapravo - svi. Jer bitno je druženje.