Božićne kreacije Marinke Marić

Božić i predbožićno vrijeme nezamislivi su bez božićnih ukrasa koji su u ovo vrijeme vidljivi su na svakom koraku. Zagrepčanka Marinka Marić radi ih na svoj način.

Prosinac je za mnoge najljepši mjesec u godini - vrijeme adventa ili došašća. Vrijeme darivanja, spremanja sebe i prostora u kojem živimo. Posebno ukrašenih izloga i gradskih trgova, naših domova u koje već tradicionalno unosimo adventske vjenčiće, posebne aranžmane sa svijećama i božićne ukrase poput onih koje već godinama izrađuje gospođa Marinka Marić iz Zagreba.

-Sve je krenulo, kaže, s božićnim nakitom: Ljudi više preferiraju božićni nakit, advent u kutijama. Vidjela sam da im se to više sviđa pa sam probala tako napraviti i ispalo je super. Ide sve nešto nježno, pastelne boje...

Kreativnosti i inspiracije ovoj po struci fotografkinji ne nedostaje. Prije više od 20 godina počela je izrađivati unikatni nakit. U svaki aranžman, kuglicu, anđela, komad nakita - gospođa Marić unese dio sebe.

- Svaki predmet koji napravite, napravite ga od srca i radite dugo. Meni treba sat vremena ili sat i pol da napravim svaki taj advent. Nije to samo uzmi kutiju pa popikaj nego moraš napraviti nekakav koncept, zamisliti to u svojoj glavi, nacrtati da vidiš kako će to izgledati i onda još doraditi, ukrašavati, uvjek ti nešto nedostaje, uvijek s nečim nisi zadovoljan i popravljaš dok ne vidiš da je to ustvari lijepo ispalo - ispričala je Marinka Marić.

A crtati odmalena voli i njezina kći Maja, studentica menadžmenta u kulturi, koja je umjetničku crtu naslijedila od majke. Poput većine mladih, često je na društvenim mrežama i prati trendove.

Pogledajte prilog!