Energetska obnova vrtića - za zdraviji život djece

U svježe obnovljen vrtić Trakošćanska život se vraća u normalu.

Bezbrižno vrtićko doba 140-tero djece nastavit će u starome vrtiću novoga ruha koji će odsad ostvarivati 71 posto energetske uštede godišnje. Seljenje djece počelo je u srpnju, nakon pet mjeseci, vesele se završetku radova.

U vrtić Trakošćanska nije se ulagalo četrdeset godina. Od potrebnih dva milijuna i gotovo osamsto tisuća kuna, šezdeset posto financirale su Europa i Država, četrdeset posto dao je grad, kao i dodatnih pola milijuna za popravak narušene statike zgrade.

- U proračunske dvije godine bismo obnovili sve naše vrtićke objekte i mislim da na taj način možemo onda zaokružiti uopće obrazovnu sliku Varaždina. Tu obrazovnu okomicu, od predškolskoga do visokog školstva. Sve što se događalo ili se događa u ovome gradu što se tiče obrazovanja bit će vezano uz Grad Varaždin i naša djeca imat će stvarno najbolji standard - ističe varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Uz toplinsku izolaciju, kondenzacijsku kotlovnicu, vrtić je dobio i ventilaciju s rekuperacijom koja će omogućiti stalni dotok svježeg zraka, pa tako i zdraviji okoliš za djecu.