Zlatna koza- godišnja nagrada Turističke zajednice Istarske županije

Manifestacije poput ove izvrstan su mamac za turiste, a ni istarske ne zaostaju po inventivnosti. Jedna je to od pet kategorija u nadmetanju za Zlatnu kozu, godišnju nagradu Turističke zajednice Istarske županije za doprinos u promidžbi projekata s tog područja.

Glavna nagrada za dugogodišnji doprinos razvoju i promidžbi istarskog turizma dodijeljena je Borisu Žgombi. Svojom je aktivnošću pridonio oblikovanju te afirmiranju istarskoga i hrvatskog turizma.

"Godina je bila dobra, predviđanja za 2019. da je godina u kojoj neće biti ništa lako, ali se očekuju isto tako dobri rezultati, a između svega pa kad je bilo lako“, govori Boris Žgomba, vlasnik turističke agencije.

Najviše nominiranih bio je u kategoriji evenata, od kojih je kao najveća atrakcija proglašen prijenos finalne utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva u Areni, najbolji sportski događaj bio je utrka 100 milja Istre, a u kategoriji zabave, slavio je festival svjetla Visualia. Najbolji kulturni događaj je 8. srednjovjekovni festival u Svetvinčentu.

"2018., europska godina kulturne baštine na najbolji mogući način završavamo tu godinu i pripremamo buduće projekte i manifestacije kako bi doživljaj Istre prezentirali što bolje našim svim gostima“, naglasio je Dalibor Macan, načelnik općine Svetvinčenat.

Zlatne koze dodijeljene su i Valamar Rivieri za projekt Terra Magica adventure mini golf te grupi Arena Hospitaliti za luksuzni kamp u Pomeru. Posebnu nagradu za promicanje istarskog turizma dobio je dugogodišnji Michelinov sudac Fausto Arrighi.

"Zemlja je lijepa, dobro je očuvana i ljudi su s pravom ponosni. Posjećivao sam vinske podrume, proizvođače ulja i vidio sam kako se razvijaju. To je bogatstvo ove zemlje i to sam uvijek cijenio“, naglasio je Fausto Arrighi, gastronomski stručnjak.

Novčani dio nagrada na Zlatnoj kozi dobitnici su donirali akciji "Uljanik za bolje sutra" - za pomoć najugroženijim obiteljima Uljanikovih radnika.