Trump upitao dječaka vjeruje li u Djeda Božićnjaka

Američki predsjednik Donald Trump za Božić je upitao sedmogodišnjeg dječaka vjeruje li i dalje u Djeda Božićnjaka, jer je to u njegovim godinama "malo na granici".

-
Ide li ti u školi? Što ćeš raditi za Božić?", upitao je američki čelnik sedmogodišnjeg Colemana putem telefona iz Bijele kuće. Na pozive je uz Trumpa odgovarala i prva dama Melanija.

- Vjeruješ li i dalje u Djeda Božićnjaka? Jer je u sedmoj godini to malo na granici, jelda?, dodao je potom Trump, nasmijavši se na svoje pitanje.Američki predsjednik je u kasnijem razgovoru jednom dječaku rekao "čujemo se sutra".

Bijela kuća već desetljećima prima pozive od djece koja se pitaju gdje se u tom trenutku nalazi Djed Božićnjak. Tradicija je nastala kad je u pedesetim godinama prošlog stoljeća greška u novinskoj reklami dovela do toga da su djeca na privatni broj zvala vojnog časnika i ispitivali ga o lokaciji najpopularnijeg stanovnika Sjevernog pola.

On je tu grešku pretvorio u običaj, pa je NORAD - vojna organizacija SAD-a i Kanade za sigurnost zračnog prostora - omogućila djeci da se za Badnjak informiraju o tom važnom pitanju, uključivši u to i Bijelu kuću.

Na sreću sedmogodišnjeg Colemana, NORAD na stranici noradsanta.org omogućava praćenje kretanja Djeda Božićnjaka.