Počinju snježne radosti

Nakon Nove godine počinje skijaška groznica za oko 200 tisuća Hrvata, koliko se procjenjuje da će i ove godine ići na skijanje. Iako je to sve samo ne jeftin sport i odmor, zanimanje za skijališta u Sloveniji, Austriji, Italiji i Francuskoj - ne opada. Naprotiv...

Bruse se skije, pripremaju pancerice. Davor se s obitelji također sprema na skijanje. Idu već više godina na skijanje u Austriju, to im je nekakva tradicija. Čini mu se da aranžmani blago poskupljuju, ali skijanje obožava.

- Ako si posložiš neke prioritete ili ako ideš grupno može se to isfinancirat bez nekakvih velikih kredita i izdataka - kaže.

Nino Stančić Vidrač godinama organizira odlazak na europska skijališta. Italija, Austrija i Francuska najpoželjnija su odredišta, ali prilično skupa.

- Pogotovo za sedmodnevno skijanje koje u prosjeku za jednu četveročlanu obitelj košta 20-ak i više tisuća kuna. Kad se zbroje džeparci, hrana, ski passevi, smještaj, prijevoz - nabraja Nino.

Mirjanova putnička agencija prodala je sve aranžmane za 400 osoba. Hrvati, kaže, vole Francusku, pogotovo Val Thorens.

- Isto tako i Tignes koji je spojen s Val D´Iserom, odlično skijalište za zahtjevne skijaše i vrlo povoljne cijene najma apartmana, cijelog prijevoza i tako dalje. To se nažalost ne može dobiti u Austriji, Italiji, po toj cijeni, ali u Francuskoj može - kaže Mirjan Magdić, voditelj produkcije "Idea putovanja."

A prije puta, svakako se osigurajte i u HZZO-u izvadite besplatnu europsku karticu zdravstvenog osiguranja. Za svaki slučaj.