Deset dana sportskog višeboja u Varaždinu

Šezdesetak varaždinskih osnovnoškolaca i ove zimske praznike prvodi aktivnije od mnogih vršnjaka. Već petu godinu tamošnja Zajednica sportskih udruga organizira za njih "Deset dana sportskog višeboja" kako bi ih potaknuli da slobodno vrijeme provode što aktivnije.

Djeca uz mobitele, igrališta zjape prazna. Prema nekim istraživanjima manje od dvadeset posto hrvatskih učenika je zadovoljavajuće tjelesno aktivno. No, ovi mladi nisu dio poražavajućih statistika. Sport im je dio svakodnevnice.

Kako bi ih se potaknulo da se što više bave sportom, već se petu godinu u vrijeme zimskih praznika u Varaždinu organizira sportski kamp.

Tu su košarka, nogomet, odbojka, rukomet, borilački sportovi, badminton. Danas je prvi dan, u deset dana djeca će u Graberju imati organizirane sportske aktivnosti pod stručnim vodstvom profesora kineziologije.

Dobar je to način da se okupe, druže, da im se približe te sportske aktivnosti, a ako je suditi po vjernim polaznicima koji se uvijek rado vraćaju, za varaždinske osnovnoškolce nema straha - znaju da je u zdravom tijelu i zdrav duh.