Humanitarci na djelu

Ako nekomu treba ruka pomoći, uvijek može uhvatiti onu koju im pruža Kulturna udruga Tribunj. Već 16 godina okupljaju se ne bi li činili dobra djela. Kako bližnjima, tako i nepoznatima.

Ovom prigodom, zajedno s novom Dramskom radionicom Tisno na otoku Murteru - održali su humanitarnu priredbu "Božićno srce za Hrvoja". Hrvoje Dugopoljac je mladić od 25 godina, nogometaš i policajac koji je doživio prometnu nesreću u Vodicama i kojemu je uistinu potrebna pomoć. Partnere u otvaranju i širenju duša, nije bilo teško pronaći. Jer Tišnjani i sami redovito pomažu drugima.

Ništa ovo ne bi bilo moguće bez 30-tak malih humanitaraca, koji svoje vrijeme i talent - nesebično daruju drugima. Usput se i dobro zabave, kažu - jer pametno utroše vrijeme.

Na razne načine Kulturna udruga Tribunj već se davala za 15 -tak ljudi.
I neće -  stati.

- Jer ako mi sami, mali ljudi nismo humani, kako će biti političari ili bilo tko humaniji od malog čovjeka. Sve proizlazi iz male lokalne sredine. Svaki čovjek ima dvije ruke- jednu da bi pomogao sebi a drugu da bi pomogao drugima - kaže Lucija Cvitan, voditeljica Dramske radionice KUD Tribunj.

Kreativnost i humanost okupana ljubavi prema drugima, dobar je način da se  temeljne vrednote usade u ove male duše. A one će jednom, na sličan način - to prenijeti drugima.