Idila uz vodu u Kopačkom ritu

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice u Hrvatskoj je tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana zabilježeno 13% više gostiju u odnosu na isto razdoblje prije godinu dana.

I Baranja bilježi porast broja gostiju ali on je upola manji u odnosu na hrvatski prosjek. Baranjci se trude poboljšanjem ponude. Turiste privlače i ljepote Parka prirode Kopački rit koji je otvoren cijele godine.

Najzanimljivije su ondje vodene ture, jer ipak je riječ o poplavnom području nastalom djelovanjem dviju velikih rijeka. No, zimi se umjesto brodom obilaze turističkim vlakićem.

Kako bi doživjeli zimsku čaroliju u najvećoj europskoj močvari posjetitelji su stigli iz različitih krajeva Hrvatske. Doživljaji su to za pamćenje, tvrde.

- Imamo porast broja posjetitelja i to nas jako veseli, blagi porast je u pitanju ali prešli smo 40 tisuća posjetitelja - kaže Renata Forman, zaposlenica u Parku prirode Kopački rit.

A većina posjetitelja dolazak u Kopački rit veže uz posjet baranjskim OPG-ovima kušajući gastronomske i enološke delicije. I tako upotpunjuju doživljaj za pamćenje.