Zašto osječki medo ne spava?

Osječki zoološki vrt idealno je mjesto za učenje o životinjama u prirodi cijele godine. Ovih se dana održavaju zimske radionice, a prilika je to i za druženje sa životinjama koje su naviknute na ljudski dodir.

Tko sve spava zimski san, čime se životnje hrane, zašto neke životinje mijenjaju boju - sve to mogu mališani saznati u sklopu organiziranih radionica. Tako je i Šimun dobio ideju zašto osječki medo ne spava: Timaritelji mu donose, kaže, svaki dan hranu i on ne može spavati!

- Održavamo kreativne radionice, zatim radimo hranu za životinje pa onda pripravljamo igračke za njih, a ove godine izdvojila bih nešto posve drugčije što dosad nije viđeno u osječkom zoo vrtu - radionica 3D prinatnje koju će voditi gosti iz Zagreba, kaže edukatorica Tatjana Elez.

U osječkom zološkom vrtu živi više od 80 vrsta različitih životinja. Prije dva mjeseca postao je dom novim stanarima - fosama s Madagaskara. Trenutno se nslaze u zatvorenome prostoru, griju se i čekaju proljeće kada će ih prvi put moći vidjeti svi posjetitelji.