Zagrebački ZOO: Upoznajte raznolika lica zime

U zagrebačkom Zoološkom vrtu od 5. do 13. siječnja održat će se interaktivna izložba "Zima oko svijeta" koja se svake godine organizira posljednji tjedan zimskih školskih praznika. Izložba će biti otvorena svaki dan od 10 do 15 sati.

U dvije dvorane edukacijskog centra i na edukacijskom trgu posjetitelji će moći upoznati raznolika lica zime. Tako će doznati kako zima izgleda u tropskim kišnim šumama, pustinjama, močvarama, listopadnim i zimzelenim šumama te na travnjacima istočne Afrike.

U nekim dijelovima svijeta zima donosi oskudicu, u nekima obilje hrane. Tome su se prilagodile i životinje koje tamo obitavaju, a kako - učit će mladi posjetitelji opipavajući krzno tigra, nojevo jaje, slonov zub, kožu krokodila, gnijezdo djetlića.. Moći će dodirnuti i neke žive životinje: divovskog paličnjaka, kraljevskog pitona, bradatu agamu i madagaskarskog siktajućeg žohara.

Pod staklom će izbliza moći vidjeti i neke životinje koje inače nisu u središtu pažnje. To su, među ostalima, mahovinasta žaba, oklopljeni gušter, pješčani udav te južnoamerički divovski skakavac, priopćio je ZOO.