Neviđeni nastup Hrvatica u nizozemskom "Voiceu"

Luminize, četiri talentirane Hrvatice, pripremile su nešto još neviđeno - prvi dvoboj bendova u povijesti showa - i time oduševile gledatelje i cijeli žiri nizozemskog "The Voicea".

Djevojke su dobile zadatak izvesti pjesmu legendarnog Brune Marsa "Runaway baby" u dvoboju s muškim bendom Hard2get i svojom dominacijom na pozornici učinile su da momci izgledaju poput mačića - napisao je nizozemski tabloid Telegraaf.

Na pozornici se dogodila eksplozija energije, svaki bend je pokazao svoj stil u izvedbi i svojom sinergijom napravili su verziju pjesme koja bi mogla iznenaditi i samog Brunu Marsa.

Žiri je bio oduševljen i iznenađen nastupom i svi su jednoglasno odlučili da su naše djevojke nešto novo, drukčije i kvalitetno te je njihov mentor Waylon bez premišljanja odlučio da Luminize idu u sljedeći krug.

"Ovo je nešto neviđeno”, napisao je RTL Boulevard, nizozemski medijski portal.
Luminize čine četiri energične djevojke iz Crikvenice, potpuno posvećene tome da svijetu dokažu kako je internacionalni uspjeh moguć za 'all-girl rock band'.

Luminize su prvi hrvatski ženski rock-bend koji je krenuo u osvajanje svjetske glazbene scene. Matilda, Marcela, Irena i Tea svoju su glazbenu priču počele prije nekoliko godina u rodnoj Crikvenici. Matilda i Marcela su sestre, Irena i Tea susjede, a sve su se spojile u glazbenoj školi.

Željele su napraviti nešto novo i zabljesnuti na glazbenoj sceni. U skladu s tim su i nazvale svoje bend - Luminize (eng. luminizer - osvjetljivač). A da bi postilge i inozemni uspjeh, odlučile su stvarati na engleskom jeziku i živjeti u Nizozemskoj.

S obzirom na to da u Hrvatskoj, ali i općenito u svijetu, nema mnogo prepoznatljivih ženskih bendova, Luminize se nadaju da će pronaći svoje mjesto pod suncem. Možda napokon i Hrvatska dobije svjetski poznat glazbeni sastav.

Pogledajte prilog o crikveničkim rokericama snimljen prije tri godine.