Do 2022. bit će izgrađen Legoland tematski park u Južnoj Koreji

Tvrtka Merlin Entertainment, u čijem je vlasništvu muzej voštanih figura Madame Tussauds i tematski park Legoland sklopila je partnerski ugovor o izgradnji Legolanda u Južnoj Koreji, objavili su iz tvrtke u ponedjeljak.

Merlin, koji upravlja i panoramskim vrtuljkom London Eye, objavio je da se ugovor s pokrajinskom vladom Gangwona procjenjuje na 290 milijarda korejskih wona ili oko 259,26 milijuna dolara, a otvorenje korejskoga Legolanda planira se do 2022.

Park će biti podignut na otoku Hajungdo u Chuncheonu, a zapošljavat će oko 1600 ljudi.Nakon otvaranja Legolanda u New Yorku 2020., Legoland Korea će postati deseti Merlinov tematski park u svijetu. Uprava tvrtke je izvijestila da u projekt kani uložiti 210 milijarda korejskih wona, a preostali iznos će osigurati LL Developments, investicijski ogranak provincije Gangwon.

Lego, što je kratica od danskoga "leg godt", a znači "dobro igrati", u Južnu Koreju je 'stigao' 1984. godine. Ta je zemlja treće najveće tržište Lego grupe u azijsko-pacifičkoj regiji.

Uprava Merlina je izvijestila da traju pregovori i o mogućem otvaranju brojnih Legoland parkova u raznim dijelovima Kine te oko 20 parkova na globalnoj razini.