Nakon 8 godina čekanja, Dubrovnik je dobio Centar za djecu s teškoćama u razvoju

Nakon 8 godina čekanja, u gradu pod Srđem otvoren je - Centar za djecu s teškoćama u razvoju. Zemljište je donirala Opća bolnica, novac za izgradnju osigurali su Dom zdravlja i županija, dok se za opremanje pobrinula zaklada Blaga djela. Upravljanje potpuno opremljenim objektom s dva kabineta povjereno je udruzi "Dva skalina".

- Dobili smo dvije vrhunske sobe, opremljene sobe: sobu za senzornu integraciju, gdje su ljuljačke, tobogani, razne didaktičke igračke, didaktilne podloge za stopala i snu zelen sobu koja je opuštajuća soba - rekla je Antonija Kovačević, predsjednica Udruge "Dva skalina".

Sve bi to korisnicima Centra itekako trebalo olakšati i uljepšati boravak, a već ga sada nazivaju svojim novim domom. Ipak, put do njegove izgradnje bio je dug.

- Kada smo utvrdili kakav nam to objekt treba, kad se dogovorilo što sve on treba sadržavati; kad smo riješili s Općom bolnicom da ustupi zemljište, dogovorili smo se da Dom zdravlja bude nositelj investicije - rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobrović.

Projektant je svoj rad poklonio, kao i brojne udruge i pojedinci koji su donacijama pomogli ovaj projekt.

Novi Centar tako je oduševio 10 korisnika udruge "Dva skalina", ali i one udruga "Zajedno do zdravlj"a i Down sindrom koji će se također koristiti prostorima za  terapije.