Vježbe za zrelu dob

Kada kažem da smo snimali vježbe za zrelu dob, mislim na ove divne žene koje vježbaju u velikoj dvorani Hrvatskog doma Petrinja. Njihove godine ne otkrivam jer doista nisu važne. Iako su za vrijeme snimanja bile ozbiljne, na kraju je njihov vedar duh pobijedio i počeli smo se smijati i razgovarati.


Vježbe koje je za njih osmislila fizioterapeutkinja Božica Dolenac korisne su i prilagođene svima. Uopće nisu lake i nemojte misliti da se izvode samo 3-4 puta kao na snimci. Sve teške vježbe, kažu nam smijući se vježbačice, izvode se više puta.

No Božica Dolenac pazi da su sigurne, učinkovite i naravno zabavne. Vježba se dvaput tjedno. Dolaze Petrinjke ali i žene iz okolnih mjesta. Dolaze i iz Siska, što nam govori o tomu koliko su zadovoljne treningom.

Neke od ovih žena, pa i sama voditeljica, imale su ozbiljnih problema sa zdravljem, no danas osnažene i vesele svjedoče koliko je vježbanje važno za duh i tijelo.

I zato ako ste u Petrinji ili okolici, pridružite se vježbanju u Hrvatskom domu. Javite se u tajništvo i pitajte za informacije.