VIDEO: Dokumentarni film - Obećana zemlja

Svake minute u Australiju dolazi živjeti nova osoba. Koji su temelji australskog modela multikulturalizma, je li globalno najuspješniji i s kojim je izazovima suočen? Zašto su Melbourne i država Victoria multikulturalne meke?

Koliko imigracija doprinosi gospodarskom čudu države-kontinenta? Koliko je velik australski humanitarni program, kako država pomaže u prilagodbi novopridošlih izbjeglica? Kako se mijenja australska demografska slika? Koliki je utjecaj Azijaca, osobito Kineza na javni život Australije? Koliko su muslimani dio australske genske karte, ima li u javnom životu islamofobije?

Je li politika bijele Australije daleka prošlost, koliko je prisutan rasizam i do koje mjere zakonska zaštita od rasnih uvreda može ograničiti slobodu govora? Koliko je jaka socijalna kohezija u australskom društvu? Koje su odredbe novog zakona o državljanstvu postrožene, što su tzv. australske vrijednosti i jesu li usmjerene protiv muslimana? Zašto australski političari i javnost strahuju od ilegalne imigracije?

Pogledajte dokumentarni film 'Obećana zemlja' našeg poznatog novinara vanjskopolitičke redakcije Dragana Nikolića.