Pleteni šeširići iz Valpova

Da nas i teške životne situacije ponekad mogu usmjeriti prema novim poslovnim izazovima svjedoči i slučaj poduzetnice iz Slavonije. Valpovčanka koja je pobijedila tešku bolest, već se pet godina bavi izradom tradicionalnih suvenira. Pleteni šeširići iz njezine kućne radinosti danas su prepoznatljiv dar.

Obitelj Darije Perošević ima mnogo vrijednih ruku. U izradi slavonskih suvenira pomažu svi, a mladima je plan unaprijediti vidljivost izvornog proizvoda u koji svi vjeruju.

Posao izrade suvenira mnogo je više od zanimacije jer uz nabavu materijala, pakiranje i distribuciju, potrebno je stalno prikupljati nove ideje.

Želje kupaca Peroševićima su na prvome mjestu, a sin Luka sa zanimanjem bilježi njihove sugestije i komentare. Zato i ne iznenađuje činjenica da za mali šokački suvenir nisu čuli valjda još samo na Grenlandu ili Antarktici.

I bez da im netko drugi kaže, Peroševići dobro znaju da je slavonski šešir i svojevrsni ambasador hrvatske kulture. Proizvod je to truda i ljubavi koji iz mirnoga Valpova odlazi u bijeli svijet.