21. siječnja 1905. - Rođen Cristian Dior

Cristian Dior rođen je 21. siječnja 1905. u Granvilleu. Po želji roditelja, koji su se nadali da će postati diplomat, 1920. godine upisao je studij političkih znanosti.

Nakon završetka školovanja 1925., оtvorio je malu umjetničku galeriju, čije je otvaranje financirao njegov otac. Nakon što mu je obitelj doživjela financijski slom, zatvorio je galeriju, te počeo raditi kao pomoćni dizajner.

Godine 1945. se osamostalio, uz potporu proizvođača pamuka Marcela Boussaca. Već 1947. predstavio je svoju prvu kolekciju Corolle te postao prepoznatljiv.

Poznat je po frazi New Look za svoju kolekciju. Bio je majstor silueta i oblika. Vratio je ljepotu, ženstvenost i meke linije u žensku odjeću. Sam je rekao da želi da se žene osjećaju kao cvijeće. Žene su slijepo slijedile sve njegove ideje i svaka njegova slijedeća kolekcija bila je još popularnija.

Naravno, bilo je i protivnika koji su smatrali da je njegova kolekcija ekstravagantna, gubljenje vremena, neprikladna, odnosno grozna. No kad se britanska princeza Margaret oduševila kolekcijom, Dioru više nitko nije stajao na putu. Bio je prihvaćen s jednakim oduševljenjem u Americi kao i u Europi.

Pierre Cardin je surađivao s Diorom do 1950., od 1955. Yves St. Laurent je Diorov prvi i jedini pomoćni dizajner.

Dana 23. listopada 1957. Dior je iznenada umro od srčanog infarkta (Montecatini, Italija), nakon čega je Yves St. Laurent preuzeo ulogu glavnog dizajnera njegove kuće.