Elvis Express: 'fanovi' se ukrcali u vlak do Elvisove australske prijestolnice

Elvis Presley posljednji se put poklonio publici prije više od 40 godina no "King" još živi u srcima svojih obožavatelja kojih su se stotine ukrcale na željezničkom kolodvoru u Sydneyu u "Elvis Express", vlak koji ih vodi na festival posvećen glazbenoj legendi.

Odjeveni u svjetlucave kostime, urešeni perjem i s frizurama 'kokoticama', obožavatelji su plesali u ritmu hitova kralja rock'n rolla na središnjem kolodvoru u Sydneyu.Vlakovi "Elvis Express" i "Blue Suede Express" voze do gradića Parkesa nekih 300 kilometara zapadno od Sydneya.

Elvis je umro 1977., ali njegova glazbena i kulturna legenda živi daleko izvan američkih granica. Grad poznat po radioteleskopu koji je 1969., pomogao u ekspediciji spuštanja prvog čovjeka na Mjesec, Parkes svake godine ugošćuje Elvisov festival.

Prvi put bio je organiziran 1993., što se poklopilo s "Kingovim" rođendanom 8. siječnja 1935., no s vremenom se to rudarsko naselje na turističkoj karti svijeta nametnulo imenom "Elvisova australska prijestolnica".

Više od 25.000 sudionika festivala očekuje se u Parkesu,  što je dvostruk broj stanovnika toga gradića.