Jagatić: Ovaj tjedan niz odličnih koncerata

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta koje ne bi trebalo propustiti.

Petak 11. siječnja


Vratili smo se u tjednu koncertnu rutinu pa nas, po običaju, čekaju odlični koncerti u slijedećih sedam dana. Večeras u KSETU kantautor Denis Katanec promovirao svoj novi EP „Rode" a sutra u Saxu Zagrepčane zabavlja Dražen Turina Šajeta. U nedjelju pak jedan izvan serijski jazz koncert u klubu Kontesa pod nazivom „Blues & Ballads" koji će izvesti Igor Lumpert & Matija Dedić Quartet.

U ponedjeljak i utorak 14. i 15. 

U Tvornici kulture održava predstava „Fury" koja je nastala suradnjom redatelja i glavnog glumca Mirana Kurspahića i dramaturginje Rone Žulj. Predstava punog naziva "Fury Revolution Revival Tour" vodi publiku na pseudo-dokumentarno putovanje u New York kraja šezdesetih i sedamdesetih, kroz društvenu i glazbenu scenu klubova Max's Kanzas City i CBGB.  To je priča o nastanku i padu jedne revolucionarne ideje. O nastanku i padu benda Fury koji tu ideju predstavlja. O politici i slavi, viziji i kompromisu, o mladosti i odrastanju. I glazbenom žanru koji dan-danas predstavlja otpor establišmentu. Puno rock'n'rolla, žestoke svirke i revolucionarnih ideja! Topla preporuka za ovaj glazbeno scenski događaj.

Srijeda 16. siječnja

U srijedu nas pak čeka koncert Adama Semijalca koji nastupa pod imenom Bebe Na Vole i koji nastupa u Saxu. Prošle je godine objavio jedan od najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj sa čime se složilo i većina domaćih glazbenih kritičara. Riječ je o albumu „Hate is a Wonderful Thing" koji po mom mišljenju zauzima sam vrh prošlogodišnje domaće produkcije. U pitanju je njegov drugi studijski album sa kojim je dokazao da je glazbenik svjetskog kalibra i zato moja iskrena preporuka za ovog vrhunskog bluzera odnosno glazbenika.

Četvrtak 17. siječnja 

Ostajemo u klubu Sax jer samo dan kasnije, u četvrtak 17. siječnja svoj vrlo hvaljeni album „Aftershock" promoviraju Mario Rašić i Nebojša Buhin. Njihov zajednički album sastoji se od devet instrumentala u kojima se susreće ambijentalna glazba sa jazzom, elektronikom i rockom a kao gosti su na albumu sudjelovali Goran Bare, Toni Starešinić, Mirsad Dalipi i mnogi drugi vrhunski glazbenici. Inače, Mario Rašić je basist koji svira sa Goranom Baretom i Edom Maajkom ali paralelno stvara i vlastitu glazbu. Još jedan koncert koji mogu iskreno preporučiti!

Istu večer za sve ljubitelje nešto čvršćeg zvuka odličan koncert u Vintage Industrial baru gdje nastupa hrvatska rock grupa Cojones. Već dugo Hrvatska nije imala tako kvalitetnu rock grupu a kao dokaz tome su njihovi sve češći izleti izvan granica Hrvatske s obzirom na sve veći interes publike diljem Europe za ovaj sjajan rock bend. Iza njih su četiri studijska albuma a gostovanje u Vintage Industrial baru zapravo je dio njihove aktualne europske turneje tijekom koje su upravo ovih dana na turneji po Njemačkoj.