Sve tajne sutivanske morske staze

Na prošlim je Danima hrvatskog turizma Sutivan proglašen najuspješnijim izvornim primorskim odredištem. Među 70 prijavljenih mjesta, baš je to bračko dobilo priznanje za najbolje Malo misto. Hvaljene su prirodne ljepote, iznimno duga obalna linija s puno uređenih plaža, bogata povijesna baština, raznovrsna sportska ponuda, a sve to opisuje i stivansku morsku stazu - novi projekt najboljeg malog mista u Hrvatskoj.

- Značajno nam je mjesto zato šta je u sklopu Natura 2000 zaštićene ekološke mreže na području EU smješten i Sutivan, znači od područja Majakovca do područja Stipanske i nama je vrlo bitno i za naše turiste da se zna kako ipak vodimo računa o očuvanju prirodne baštine, rekla je Tončica Tonšić, direktorica TZ Sutivan.

Zaštićeni su već duž toga dijela obale morski grebeni i livade posidonije. Zahvaljujući oznakama koje će se postaviti duž staze, a s morske strane vodootpornim putokazima, znat će to svi plivači, pješaci, veslači i biciklisti.

Ima na morskoj stazi uzbudljivih točaka i za one koji pedalirati vole u prošlost i to daleku, Zemljinu! Malo je poznato, a senzacionalno je da ove škrape kriju na svijetu jedinstven zapis.

Čudesna je mala vala. Uz geološka, i arheološka otkrića!