Dan crvenih haljina

Uskoro počinju prvi hrvatski "Dani crvenih haljina", zdravstveno-edukativna akcija kojoj je cilj podizanje svijesti o specifičnostima moždanog udara u žena.

Hrvatski liječnički zbor - Hrvatsko neurološko društvo organizira prvi puta u Hrvatskoj javnozdravstvenu akciju "Dan crvenih haljina" koja je međunarodna manifestacija posvećena osvješćivanju javnosti o specifičnostima cerebrovaskularnih i kardiovaskularnih bolesti kod žena.

Akcija je zamišljena i s bogatim stručnim ali i društvenim sadržajem, u kojem je posebno zanimljiv program završne večeri.

U stručnom dijelu programa priznati stručnjaci iz područja cerebrovaskularnih bolesti govoriti će o moždanom udaru u ženskoj populaciji, prevenciji te bolesti u navedenoj, posebno vulnerabilnoj skupini bolesnika, kao i neočekivanim epidemiološkim podacima kada je u pitanju moždani udar i žene.

Više o akciji i o moždanom udaru govorile su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska prof. dr. sc. Zdravka Poljaković, predsjednica Hrvatskog neurološkog društva i  prim.dr.sc. Vesna Matijević.