Uskoro nova atrakcija na Krki - viseći pješački most

Nacionalni park Krka predstavio je projekt visećeg pješačkog mosta, a gradio bi se u riječnom kanjonu iznad kojega su sačuvani ostaci dviju utvrda. Pješački most dio je aktivnosti razvoja gornjeg toka  Krke kako bi to atraktivno područje pridonijelo gospodarskom razvoju okolnih mjesta.

Već je jednom Krka bila premoštena na ovom mjestu. No, prije gotovo 4 stoljeća most je srušen u Kandijskom ratu. Pa u nacionalnom parku planiraju - bit će ovdje opet viseći pješački most.

Idejno rješenje je napravljeno, sve potrebne institucije dale su posebne uvjete za gradnju. Slijedi prikupljanje potrebne dokumentacije pa se planira da bi gradnja mosta mogla početi za godinu i pol.

- Njegovom izgradnjom, dovođenjem određenog broja posjetitelja u taj prostor, ne ugrožavamo temeljni fenomen, odnosno sam kanjon Krke, već goste dovodimo na njegov rub, ističe ravnatelj NP Krka Krešimir Šakić.

Nakon što se u nacionalnom parku Krka  privedu kraju 2 velika europska projekta: Eko-kampus Puljane i Posjetiteljski centar Lozovac, kreće gradnja visećeg pješačkog mosta. Bit će, po ukupnoj dužini od gotovo 500 metara, treći takav u svijetu. I nezaobilazna posjetiteljska atrakcija.