Ponos Hrvatske: Napuštenoj djeci pružaju dom

I ove godine Hrvatska radiotelevizija, udruga Ponos Hrvatske i dnevni list 24 sata dodjeljuju nagradu Ponos Hrvatske. Svečana 14. dodjela bit će održana 1. veljače, a dobitnike, hrabre i nesebične ljude koji su život drugih stavili ispred svojeg, predstavljamo u reportažama koje su emitirane svakoga jutra u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

Danas donosimo dvije odvojene priče, ali s jednom zajedničkom porukom, onom ljubavi i obitelji. Prva priča je o obitelji Hoblaj iz Murskog Središća koja možda izgleda kao i sve druge, no njihova priča i svakodnevica to nisu. Njihova je želja da napuštenoj djeci pruže ono za što su bili uskraćeni - toplinu doma. Do sada su udomili desetero djece.

Druga nas priča vodi u Ogulin u na prvi pogled, sasvim uobičajenu obitelj - obitelj Bulić. Ankica i Rade imaju petero odrasle djece i četvero unučadi. Njihova se obitelj odjednom povećala za tri člana u ožujku 2000. godine i to na sreću svih uključenih strana; tada troje malodobne dječice, sestrice i dva brata, i dvoje supružnika koji su ih odlučili udomiti. Ovo je priča o njima.